• JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

        • Jadłospis od 02.10.2023 do 06.10.2023

          Poniedziałek 02.10.2023
          ŚNIADANIE : 
          Kanapki z pomidorem ,płatki owsiane na mleku ,herbata bez cukru
          I DANIE: : Zupa ogórkowa z ziemniakami , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana , świeża natka pietruszki)
          II DANIE: : Placki ziemniaczane , woda niegazowana

          PODWIECZOREK: Kanapka z serkiem śmietankowym ,papryka ,chrupki kukurydziane ,sok jabłkowy

          Alergeny:1,3,7,9


          Wtorek 03.10.2023

          ŚNIADANIE : Kanapki z szynką z konserwową i sałatą, kawa zbożowa z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Krupnik z kaszą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny ,natka pietruszki, świeży koperek)
          II DANIE: Potrawka meksykańska z ryżem długoziarnisty ,woda niegazowana

          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną ,pomidor koktajlowy ,jabłko ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Środa 04.10.2023

          ŚNIADANIE : Kanapki , parowki drobiowe i ketchup ,ogórek kiszony ,bawarka, herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa selerowa z makaronem , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana, świeża natka pietruszki )
          II DANIE: Kotleciki kolorowy , ziemniakami ze świeżym koperkiem , surówka wiosenna ,woda niegazowana

          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną ,papryka, gruszka ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

          Czwartek 05.10.2023

          ŚNIADANIE: Kanapki z kiełbasą szynkową i pomidorem , kawa zbożowa z mlekiem , herbata bez cukru

          I DANIE: Zupa koperkowa z makaronem muszelki drobne , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana ,świeży
          koper )
          II DANIE: Leczo z bułką (papryka ,kiełbasa ,pomidor świeży ,cukinia ,pieczarki) , woda niegazowana

          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną ,ogórek świeży ,jogurt owocowy ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Piątek 06.10.2023
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z serem i rzodkiewką, kakao z mlekiem ,herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa z ciecierzycy z ziemniakami ( bulion )
          II DANIE: Nuggetsy rybne , ziemniakami ze świeżym koperkiem ,surówka z marchewką i jabłkiem ,woda
          niegazowana

          PODWIECZOREK : Kanapka z jajkiem i szczypiorkiem ,kisiel truskawkowy ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,4,7,9

           

           

           

           

          Jadłospis od 09.10.2023 do 13.10.2023


          Poniedziałek 09.10.2023
          ŚNIADANIE :
           Kanapki z powidłami śliwkowymi , płatki kukurydziane na mleku, herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa jarzynowa i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny, śmietana )

          II DANIE: Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem świeżym , woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka z ogórkiem świeżym ,herbatniki , woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Wtorek 10.10.2023
          ŚNIADANIE : Kanapki z szynka wieprzową i rzodkiewką ,kawa zbożowa z mlekiem ,herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa buraczkowa z makaronem , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana , świeża natka pietruszki, warzywa )
          II DANIE: Schab w sosie własnym , kluski śląskie kolorowe ,ogórek małosolny, woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną i pomidorem, banan ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

           

           


          Środa 11.10.2023
          ŚNIADANIE:
          Chałka z dżemem truskawkowym ,kakao z mlekiem, herbata bez cukru

          I DANIE: Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny )
          II DANIE: Zapiekanka gyros z ryżem długoziarnisty , woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną ,papryka , śliwka ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9

           

           

          Czwartek 12.10.2023
          ŚNIADANIE: 
          Kanapki z kiełbasą krotoszyńską i sałatą , kawa zbożowa z mlekiem , herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa pomidorowa z makaronem , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana , świeża natka pietruszki, warzywa )
          II DANIE: Wątróbka z cebulką i jabłkiem, ,ziemniakami ze świeżym koperkiem ,surówka z kapustą kiszoną i marchewką ,woda
          niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka z wędliną i pomidorem , jogurt owocowy ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,7,9


          Piątek 13.10.2023
          ŚNIADANIE : 
          Kanapki z pastą makrelową ,herbata bez cukru, bawarka
          I DANIE: Zupa brokułowa z ziemniakami , (wywar mięsno – warzywny)
          II DANIE:  Knedle ze śliwką , woda niegazowana

          PODWIECZOREK: Kanapka z serkiem śmietankowym i rzodkiewką ,galaretka ,woda niegazowana

          Alergeny:1,3,4,7,9

    • ALERGENY

      Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.


      WAŻNE !!!

      Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

      Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.



      W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

      Są to:


      1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

      czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

      2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

      3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

      4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

      5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

      6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

      8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

      9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

      10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

      11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

      13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

    • Kontakty

      • Szkoła im. mjr Henryka Sucharskiego w Osieku nad Wisłą
      • (+48) 56-678-65-29 wew. 108 ( Świetlica)
      • ul. Leśna 1 Osiek nad Wisłą 87-125 Osiek nad Wisłą 87-125 Osiek nad Wisłą Osiek nad Wisłą Poland
      • KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespól Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1 ,87-125 Osiek nad Wisłą , telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonywania działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej, w tym realizowania programów nauczania oraz wykonania ciążących na nas obowiązkach prawnych. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia oraz Ustawa z dnia 7września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148) . 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych. KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1, 87-125 Osiek nad Wisłą ,telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych wynikających z przepisów prawa. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest w szczególności ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148 oraz rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 25 sierpnia 2017 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji (Dz. U. z 2017 r. poz. 1646). 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.
    • Logowanie