• JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

        • Jadłospis od 13.09.2021 do 17.09.2021

          Poniedziałek 13.09.2021
          ŚNIADANIE :
          Kanapki z masłem, dżemem brzoskwiniowym ,kawa inka z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Barszcz ukraiński z ziemniakami , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana, świeża natka pietruszki , kapusta ,
          marchew ,buraczki)
          II DANIE: Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem świeżym , woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka , jabłka ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           


          Wtorek 14.09.2021
          ŚNIADANIE :
          Kanapki z masłem ,polędwicą sopocką i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Rosół z makaronem nitki , (wywar mięsno – warzywny ,świeża natka pietruszki ,warzywa sezonowe)
          II DANIE: Kotlet  drobiowy smażony ,ziemniaki ze świeżym koperkiem ,groszek z marchewką, woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka , nektarynki , woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           


          Środa 15.09.2021
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z masłem , płatki owsiane z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (wywar mięsno – warzywny ,śmietana, świeży koperek)
          II DANIE: Gulasz z kaszą pęczak ,buraczki ,woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka ,śliwki ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           

          Czwartek 16.09.2021
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z masłem ,szynką gotowaną i pomidorem ,kawa zbożowa z mlekiem , herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa neapolitańska z makaronem gwiazdeczki , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana ,świeża natka
          pietruszki, warzywa sezonowe)
          II DANIE: Filet z kurczaka w ziołach prowansalskich ,ziemniaki ze świeżym koperkiem ,surówka ze świeżej kapusty
          ,woda niegazowana
          PODWIECZOREK :Kanapka , jogurt owocowy ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           


          Piątek 17.09.2021
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z pieczywa pszennego i razowego serkiem z łososia , kawa inka z mlekiem ,herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami , (wywar mięsno – warzywny, śmietana)
          II DANIE: Pierogi z owocami i jogurtem naturalnym, woda niegazowana
          PODWIECZOREK :Kanapka ,morele ,woda niegazowana


          Alergeny:1,4,5,7,9,10

           

           

           

           

          Jadłospis od 20.09.2021 do 24.09.2021


          Poniedziałek 20.09.2021
          ŚNIADANIE :
          Kanapki z masłem, serkiem Almette z rzodkiewką ,herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa ogórkowa z ziemniakami ,(wywar mięsno – warzywny ,śmietana ,świeża natka pietruszki ,warzywa
          sezonowe)
          II DANIE: Ryż z jabłkiem i cynamonem, woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka , słomka ptysiowa ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           


          Wtorek 21.09.2021
          ŚNIADANIE :
          Kanapki z masłem , kiełbasą krakowską i świeżą sałatą, kawa zbożowa z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa selerowa z makaronem kółeczka , (wywar mięsno – warzywny ,śmietana, świeża natka pietruszki,
          warzywa sezonowe)
          II DANIE: Udka z kurczaka , ziemniaki ze świeżym koperkiem , bukiet warzyw ,woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka , brzoskwinie , woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           

           


          Środa 22.09.2021
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z masłem ,płatki kukurydziane z mlekiem, herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami (wywar mięsno – warzywny )
          II DANIE: Leczo z bułką ,woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka ,gruszki ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           

           

          Czwartek 23.09.2021
          ŚNIADANIE:
          Kanapki z masłem , szynką miodową i pomidorem , kawa zbożowa z mlekiem , herbata bez cukru
          I DANIE: Zupa ryżowa , (wywar mięsno – warzywny ,świeża natka pietruszki ,warzywa sezonowe)
          II DANIE: Kotleciki kolorowe z ziemniakami i koperkiem ,ogórek kiszony, woda niegazowana
          PODWIECZOREK: Kanapka , jogurt owocowy ,woda niegazowana


          Alergeny:1,3,5,7,9,10

           


          Piątek 24.09.2021
          ŚNIADANIE :
          Kanapki z pieczywa pszennego i razowego ,twaróg z szczypiorkiem ,herbata bez cukru
          I DANIE: Barszcz biały z makaronem świderki (wywar mięsno – warzywny ,śmietana ,świeża natka pietruszki ,warzywa
          sezonowe)
          II DANIE: Ryba w sosie grecki ,ziemniaki ze świeżym koperkiem, woda niegazowana
          PODWIECZOREK :Kanapka ,winogrono ,woda niegazowana


          Alergeny:1,4,5,7,9,10

    • ALERGENY

      Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.


      WAŻNE !!!

      Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

      Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.



      W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

      Są to:


      1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

      czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

      2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

      3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

      4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

      5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

      6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

      8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

      9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

      10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

      11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

      13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

    • Kontakty

      • Szkoła im. mjr Henryka Sucharskiego w Osieku nad Wisłą
      • (+48) 56-678-65-29
      • sekretariat@zsosieknadwisla.pl
      • ul. Leśna 1 Osiek nad Wisłą 87-125 Osiek nad Wisłą
      • Prosimy używać protokołu do kontaktu
      • p-osiek63@wp.pl
      • KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespól Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1 ,87-125 Osiek nad Wisłą , telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonywania działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej, w tym realizowania programów nauczania oraz wykonania ciążących na nas obowiązkach prawnych. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia oraz Ustawa z dnia 7września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148) . 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych. KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1, 87-125 Osiek nad Wisłą ,telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych wynikających z przepisów prawa. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest w szczególności ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148 oraz rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 25 sierpnia 2017 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji (Dz. U. z 2017 r. poz. 1646). 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.
    • Logowanie