Jadłospis przedszkole
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE
Jadłospis od 03.11.2025 do 07.11.2025

PONIEDZIAEŁEK 03.11.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z masłem i pomidorem, Płatki owsiane na mleku
I DANIE: : Krupnik z kaszą jęczmienną
II DANIE: Ryż z jabłkami, jogurtem greckim i cynamonemPODWIECZOREK: Kanapka z polędwicą drobiową i rzodkiewką, Wafle ryżowe
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 04.11.2025ŚNIADANIE : Kanapka z szynką wieprzową i sałatą, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno -warzywnym z makaronem
II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy, Ziemniaki gotowane z koperkiem, Mizeria z jogurtem naturalnymPODWIECZOREK: Kanapka z szynką z kurczaka i papryką, Jabłko
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA 05.11.2025ŚNIADANIE : Kanapka z pasztetem warzywno- drobiowym, Mleko krowie, 2% tłuszczu
I DANIE: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami
II DANIE: Makaron z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowymPODWIECZOREK: Kanapka z szynką konserwową i ogórkiem, Bawarka
Alergeny:1,3,7,9

CZWARTEK 06.11.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z kiełbasą żywiecką i rzodkiewką, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa ogórkowa
II DANIE: Kotlecik kolorowy, ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty czerwonej, jabłkiem i poremPODWIECZOREK: Kanapka z kiełbasą i papryką czerwoną, Jogurt do picia
Alergeny:1,3,7,9
Piątek 07.11.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z serem i sałatą, Kakao z mlekiemI DANIE: Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem
II DANIE: Ryba po grecku, Ziemniaki z koperkiemPODWIECZOREK : Kanapka z masłem i ogórkiem, Bułeczki drożdżowe z nadzieniem serowym
Alergeny:1,3,4,7,9

Jadłospis od 10.11.2025 do 14.11.2025
Poniedziałek 06.10.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z masłem i ogórkiem, Płatki kukurydziane na mleku
I DANIE: Ryba zapiekana z serem, Ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty czerwonej i jabłkiemII DANIE: Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem
PODWIECZOREK: Kanapka z dżemem truskawkowym, Papryka czerwonaAlergeny:1,3,7,9
Wtorek 11.11.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z szynką z indyka i zieloną sałatą, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa ogórkowa
II DANIE: Potrawka meksykańska z ryżem
PODWIECZOREK: Kanapka z polędwicą drobiową i papryką, ŚliwkiAlergeny:1,3,7,9
Środa 12.11.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, Mleko krowie, 2% tłuszczuI DANIE: Zupa kalafiorowa
II DANIE: Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką wieprzową i pomidorem, MandarynkiAlergeny:1,3,7,9
Czwartek 13.11.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z kiełbasą żywiecką i rzodkiewką, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa pieczarkowa z makaronem
II DANIE: Filet z kurczaka w ziołach prowansalskich, ziemniaki z koperkiem, Surówka meksykańska
PODWIECZOREK: Kanapka z kiełbasą i papryką, Jogurt truskawkowy, 1,5% tłuszczuAlergeny:1,3,7,9

Piątek 14.11.2024
ŚNIADANIE : Kanapka z pastą łososiowo- jajeczną, ogórek kiszony, Bawarka
I DANIE: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
II DANIE: Pierogi z truskawkamiPODWIECZOREK: Kanapka z masłem i pomidorem, Jabłko
Alergeny:1,3,4,7,9
ALERGENY
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.
WAŻNE !!!
Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.
Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Są to:
1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie
2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie
3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie
4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie
5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie
6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie
9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie
10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie
11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie
13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie