• JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

        • Jadłospis od 15.04.2024 do 19.04.2024

          WTOREK 15.04.2024
          ŚNIADANIE : 
          Kanapka z masłem i pomidorem, Płatki ryżowe na mleku
          I DANIE: : Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami​​​​​​​
          II DANIE: Zapiekanka makaronowa z warzywami i serem

          PODWIECZOREK: Kanapka z serkiem śmietankowym i rzodkiewką, Chrupki kukurydziane, Sok jabłkowy 100%

          Alergeny:1,3,7,9


          Wtorek 16.04.2024

          ŚNIADANIE : Kanapka z szynką z kurczaka i papryką​​​​​​​, Kawa zbożowa z mlekiem​​​​​​​
          I DANIE: Zupa pomidorowa na wywarze mięsno -warzywnym z makaronem​​​​​​​
          II DANIE: Kotlet wieprzowy mielony, Ziemniaki z koperkiem, Mizeria z jogurtem naturalnym

          PODWIECZOREK: Kanapka z szynką wieprzową i sałatą, Jabłko

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Środa 17.04.2024

          ŚNIADANIE : Kanapka z pastą jajeczną, serem żółtym i szczypiorkiem, ogórek kiszony​​​​​​​, Mleko krowie UHT, 2 % tłuszczu​​​​​​​
          I DANIE: Zupa kalafiorowa​​​​​​​
          II DANIE: Potrawka meksykańska z ryżem

          PODWIECZOREK: Kanapka z szynką wieprzową i pomidorem, Gruszka

          Alergeny:1,3,7,9

          Czwartek 18.04.2024

          ŚNIADANIE: Kanapka z kiełbasą żywiecką i rzodkiewką, Bawarka

          I DANIE: Zupa koperkowa z makaronem
          II DANIE: Kotlecik kolorowy, ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty czerwonej

          PODWIECZOREK: Kanapka z szynką z indyka i ogórkiem świeżym, Jogurt do picia

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Piątek 19.04.2023
          ŚNIADANIE:
          Kanapka z serkiem homogenizowanym waniliowym​​​​​​​, Kakao z mlekiem​​​​​​​, Papryka kolorowa​​​​​​​
          I DANIE: Zupa warzywna​​​​​​​
          II DANIE: Ryba zapiekana z porem i serem, Ziemniaki z koperkiem, Surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym i rodzynkami

          PODWIECZOREK : Kanapka z masłem ,pomidorem i ogórkiem, Kisiel w proszku

          Alergeny:1,3,4,7,9

           

           

           

           

          Jadłospis od 22.04.2024 do 26.04.2024


          Poniedziałek 22.04.2024
          ŚNIADANIE :
           Kanapka z masłem papryką i ogórkiem, Płatki kukurydziane na mleku​​​​​​​
          I DANIE: Zupa buraczkowa na wywarze warzywnym z makaronem

          II DANIE: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą ,cebulą i serem​​​​​​​
          PODWIECZOREK: Kanapka z twarogiem i rzodkiewką, Biszkopty lady fingers, Mus owocowy

          Alergeny:1,3,7,9

           


          Wtorek 23.04.2024
          ŚNIADANIE : Kanapka z szynką konserwową i ogórkiem​​​​​​​, Kawa zbożowa na mleku​​​​​​​
          I DANIE: Krem z białych warzyw z grzankami​​​​​​​
          II DANIE: Leczo z kiełbasą ,papryką, pomidorem, cukinią i pieczarkami ,bułka pszenna​​​​​​​
          PODWIECZOREK: Kanapka z szynką z kurczaka i zieloną sałatą, Jogurt do picia

          Alergeny:1,3,7,9

           

           


          Środa 24.04.2024
          ŚNIADANIE:
          Kanapka z pasztetem warzywno- drobiowym, Mleko krowie, 2% tłuszczu

          I DANIE: Zupa fasolowa z ziemniakami​​​​​​​
          II DANIE: Klopsy wieprzowe w sosie pomidorowym​​​​​​​, Ziemniaki z koperkiem​​​​​​​, Bukiet warzyw, mrożony​​​​​​​
          PODWIECZOREK: Kanapka z kiełbasą i papryką

          Alergeny:1,3,7,9

           

           

          Czwartek 25.04.2024
          ŚNIADANIE: 
          Kanapka z kiełbasą krakowską i rzodkiewką, Bawarka​​​​​​​
          I DANIE: Żurek z kiełbasą i ziemniakami​​​​​​​
          II DANIE: Potrawka z kurczaka​​​​​​​, Ryż biały, gotowany​​​​​​​, Marchewka z groszkiem na parze​​​​​​​
          PODWIECZOREK: Kanapka z szynką z kurczaka i ogórkiem świeżym, Jogurt truskawkowy, 1,5% tłuszczu

          Alergeny:1,3,7,9


          Piątek 26.04.2024
          ŚNIADANIE : 
          Kanapka z pastą makreli, Ogórek kiszony​​​​​​​, Mleko krowie UHT, 2 % tłuszczu​​​​​​​
          I DANIE: Zupa marchwianka z ziemniakami​​​​​​​
          II DANIE:  Pierogi z truskawkami

          PODWIECZOREK: Kanapka z serem i pomidorem, Bułeczki drożdżowe

          Alergeny:1,3,4,7,9

    • ALERGENY

      Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.


      WAŻNE !!!

      Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

      Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.



      W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

      Są to:


      1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

      czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

      2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

      3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

      4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

      5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

      6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

      8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

      9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

      10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

      11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

      12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

      13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

    • Kontakty

      • Szkoła im. mjr Henryka Sucharskiego w Osieku nad Wisłą
      • (+48) 56-678-65-29 Przedszkole 56-621-17-20 --wew. 108 ( Świetlica)
      • ul. Leśna 1 Osiek nad Wisłą 87-125 Osiek nad Wisłą 87-125 Osiek nad Wisłą Osiek nad Wisłą Poland
      • KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespól Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1 ,87-125 Osiek nad Wisłą , telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu wykonywania działalności dydaktycznej, wychowawczej i opiekuńczej, w tym realizowania programów nauczania oraz wykonania ciążących na nas obowiązkach prawnych. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia oraz Ustawa z dnia 7września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz Ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148) . 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych. KLAUZULA INFORMACYJNA Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 informujemy, iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zespół Szkół w Osieku nad Wisłą , reprezentowany przez Dyrektora ZS – Panią Katarzynę Wachowską (ul. Leśna 1, 87-125 Osiek nad Wisłą ,telefon: 56 678 65 29 ). 2. W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem e-mail: inspektor@cbi24.pl. 3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zadań dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych wynikających z przepisów prawa. 4. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji ww. celu z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach odrębnych, w tym przepisów archiwalnych. 5. Podstawą prawną przetwarzania danych jest w szczególności ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz.U. z 2019 r. poz.1481), oraz ustawa z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo Oświatowe (Dz.U. z 2019 r. poz. 1148 oraz rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 25 sierpnia 2017 r. w sprawie sposobu prowadzenia przez publiczne przedszkola, szkoły i placówki dokumentacji przebiegu nauczania, działalności wychowawczej i opiekuńczej oraz rodzajów tej dokumentacji (Dz. U. z 2017 r. poz. 1646). 6. Odbiorcami Pani/Pana danych będą podmioty, które na podstawie zawartych umów przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora. 7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawiania, sprostowania, ograniczenia przetwarzania, a także - w przypadkach przewidzianych prawem - prawo do usunięcia danych i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. - wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które się opierają wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.
    • Logowanie